2024-2025 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 5.SINIF KABUL SINAVI BAŞVURULARI BAŞLADI

Ön Kayıt ve Başvuru Tarihleri: 01 Mart – 29 Mayıs 2024 Arasında

Sınav Tarihi: 01 Haziran 2023 Cumartesi Saat:11:00

Online Başvuru İçin Tıklayınız

·         * Öğrenciler 4. sınıf müfredatından sorumlu olacaklar. 12 Türkçe, 12 Matematik, 5 Fen Bilgisi, 5 Sosyal, 5 İngilizce, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorusu olmak üzere toplam 44 soru sorulacaktır.

·         * Türkçe ve Matematik Soruları 3,125 puan,  Fen Bilgisi sorular 2 puan,  Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sorular 1 puan olarak hesaplanacaktır.

·         * Sınav Süresi 75 dakikadır.

·         * Sınavın başlamasından 50 dakika sonra öğrenciler sınıftan çıkabilir.

·         * İlk 15 dakika içerisinde gelenler sınava alınır. Sınava Geç gelenlere süre ilavesi yapılmaz.

·         * Kimlikleri ve Sınav Giriş Belgeleri yanında olmayan öğrenciler sınava giremezler.

·         * Sınavdan sonra sınav evrakları öğrenciye verilmez.

·         * Öğrencinin Okula Kayıt Puanı, sınav puanıdır.

·         * Sınav sonuçları 5 Haziran 2024 de okul web sitemizden öğrenilebilir.

·         * Sınava giren ve başarılı olan öğrencilerden 90 Asil 30 Yedek öğrenci yaz okuluna alınır.

·         * Yaz Okulu Programı Okulumuz Kayıt – Kabul ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu tarafından yürütülür.

·         * Öğrenci Kabul Sınavında başarılı olan öğrenciler 24 Haziran - 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında 4 hafta yaz okuluna alınırlar.

·         * Yaz Okuluna katılan ve asıl listede yer alan öğrenciler Kayıt Komisyonu tarafından 20 Ağustos 2024 tarihine kadar kayıt yapılır. Boş kalan kontenjanlara bu tarihten itibaren yedek listeden sırası gelen öğrenciler sırasıyla kayıt hakkı kazanırlar. Sırası geldiği ve davet edildiği halde gelmeyenlerin yerine bir sonraki öğrenci kayıt hakkı kazanır.

·         * Yaz okulu programımız Kur’an-ı Kerim, Temel Dini Bilgiler, Peygamberimizin Hayatı, Sosyal ve Sportif Etkinliklerden oluşmaktadır.

*Ayrıntılı bilgi için:http://hakkidemiranadoluihl.meb. k12.tr/*

01-03-202401-03-2024