OKULUMUZ TARİHÇESİ

Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında erkek öğrencilere yönelik olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı uygulanmak üzere açılmıştır. İlk olarak Burhaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi adı ile kurulmuş ve 725 öğrenci ve 40 öğretmen ile eğitim öğretime başlamıştır.

2015 - 2016 Eğitim Öğretim yılında, Üsküdar'ın merkezinde Burhaniye Mahallesindeki, günümüz şartlarına uygun, klasik ve modern mimarinin bir yansıması olarak yapılmış kendi binasına taşınmıştır. 42 derslik ve 4 laboratuvardan oluşan okulumuzda tam donanımlı bir kapalı spor salonu, yemekhane, 1500 öğrenci kapasiteli bir mescit, Kıraat Salonu, Teknoloji Atölyesi, Ritim Atölyesi, Hüsn-i Hat ve Ebru Atölyeleri, bir adet de konferans salonu bulunmaktadır.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılından itibaren Fen ve Sosyal Bilimler Projesini uygulamaya başlayan okulumuz, Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin klasik sanatlar alanındaki bilgi ve becerilerini artırmak; sanatsal çalışmalar ortaya koyabilmelerini sağlamak, sanat bilinci gelişmiş bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzün koordinesinde "Geleneksel ve Görsel Çağdaş Sanatlar ve Musıki Projesi" uygulanmaya başlamıştır. Bu kapsamda 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı için özel yetenek sınavıyla Musıki ve Hüsn-i Hat Sınıfına öğrenci alımı yapılmıştır.

Proje Okulu olarak yoğun ilgi gören okulumuz bünyesinde 2016 yılında İmam Hatip Ortaokulu da açılmıştır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından itibaren "Proje İHO" kapsamında ilkokul 4. sınıfı bitiren öğrencilere sınav yapılarak başarılı olan öğrenciler alınmaktadır.

Ayrıca okulumuz 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Hafızlık Projesi kapsamında 9. sınıfa hafızlık belgesi olan öğrenciler alarak "Hafızlık Pekiştirme Programı" uygulamaya başlamıştır. Bu öğrencilerimize Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı yanında Hafızlık Pekiştirme, Arapça, Dini Musıkive Temel İslami İlimlerde takviye eğitim çalışmaları yapılmaktadır.

Fen ve Sosyal Bilimler Programı uygulanan proje okulumuzda öğrencilerimize Fen ve Sosyal Bilimler Lisesinin programları uygulanmaktadır.

14-12-2020

Yayın: 14.12.2020 - Güncelleme: 14.12.2020 14:50 - Görüntülenme: 1950