OKULUMUZDA ÖĞRETMENLERİMİZLE BİRLİKTE "PEYGAMBERİMİZİN EĞİTİM METOTLARI" SÖYLEŞİSİ YAPILDI

Hz.Muhammed (s.a.v.) eğitim anlayışı ve metotları ile alakalı öğretmen ve yöneticilere yönelik söyleşi Aişe Berire DAĞLI Hocamız tarafından yapılmıştır

"Peygamber Efendimiz (s.a.s.)'in eğitim metoduna baktığımız zaman, kendisi bir öğretmen olarak Mekke'de çevre ve etrafındakilere İslam'ı aktarırken bir metotla yapıyor bunu.Hz. Peygamber (s.a.s.) anlattıklarını ve aktardıklarını hayatında yaşıyor. Biz eğitimcilerde öğrettiklerimizi hayatımıza aktardığımız zaman öğrencimizin dimağına erişir, gönül dünyasına inmiş, değişimine katkı sunmuş oluruz. Öğrencilerimizin gönlüne ve kalbine, manevi dünyalarına da hitap etmeliyiz.  Söylediklerimizi kendi hayatımızda yaşayarak anlatmalıyız ki, karşımızdakine bir etkisi olsun." dedi.   Hz. Peygamber gibi güler yüzlü, ahlaklı, nazik, kaba davranışlara karşı naif, bağırıp çağırmayan, ayıplamayan bir eğitimci olmamız gerekiyor. Güvenilir, merhametli, sabırlı, kolaylaştırıcı, hoşgörülü, anlayışlı, adaletli, pozitif, tatlı dilli bir eğitmen olarak çocuklarımızı eğitmemiz gerekiyor.Biz aynı zamanda İslami eğitim ve öğretileri insana verirken insani değerleri de insanımıza aktardığımızı unutmamalıyız. Öğrencilerimizi ilim, irfan, ahlak, edep ve terbiye noktasında yetiştirmek için elimizden gelen çaba ve gayreti bu güne kadar sarfettiğimiz gibi bundan sonra da daha azimle ve bilinçle sarfetmek için azami gayret göstereceğiz.

27-11-201927-11-2019

Yayın: 27.11.2019 - Güncelleme: 27.11.2019 16:43 - Görüntülenme: 484