Hakkı Demir AİHL Okul Pansiyonumuzun ev sıcaklığında sohbet konuğumuz Marmara Üniversite İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Kemal Yıldız Hocamızdı.

Kıymetli hocamıza bizlere vakit ayırdığı için teşekkür ederiz. Sohbetin akabinde söz verdiğimiz üzere el yapımı çiğ köftelerimizi ikram ettik.

Biz mutlu ve güçlü bir aileyiz.

Hakkı Demir'li olmak bir ayrıcalıktır.

Gezi ve İnceleme Kulübü olarak Esin Köksal Memiş ve Betül Helvacı öğretmenlerimizin eşliğinde cumartesi günü Rahmi Koç Müzesi'ne gittik.  Nostaljik araçlardan, makinalara, teknolojik ve bilimsel pek çok ürünün sergilendiği bir sanayi ve teknoloji müzesi olan Rahmi Koç Müzesi'nde adeta bir zaman yolculuğuna çıktık. En son Fenerbahçe vapurunda " vapurda çay simit sohbet" ile gezimizi sonlandırdık.

Musiki Projesi Öğrencilerimiz Önder Genel Başkanı Kamber ÇaL ve Yönetim Kurulu ile Üsküdar Milli Eğitim Müdürümüz Sinan Aydın bey',in teşrifleri ile Hakkı Demir AİHL yönetici ve Musiki Projesi Öğretmenlerimizin katılımı ile akşam yemeğinde bir araya geldik.Makedonya Konserimizi değerlendirdik.Biz birlikte çok güçlüyüz.

Medeniyet ve Düşünce Kulübü olarak Kulüp Rehber Öğretmenleri Candemir Gürel ve Şükran Uzel'in denetiminde 1948'den beri Birleşmiş Milletler'in önerisiyle tüm dünyada kutlanan " İnsan Hakları Günü " kulüp üyesi öğrenciler tarafından hazırlanan bilgilendirici pano ile kutlandı.

Okulumuz Tübitak bilim söyleşilerine ev sahipliği yaptı. Yaptığımız başvuru sonucu kabul gören projede Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Öğretim üyesi Sayın Doç. Dr. Sabri Bülent Tank hocamız öğrencilerimize Yerin Manyetik Alanı konulu sunum gerçekleştirdi.

Doç.Dr.Sabri Bülent Tank hocamıza teşekkür ederiz.

Okulumuz Tübitak Proje Sorumlusu Ufuk SAĞLIK öncülüğünde gerçekleşen söyleşi için hocamıza teşekkür ederiz.

9 ve 10. sınıf hafız öğrencilerimiz öğretmenlere yönelik yapılan Fatih ÇOLLAK hocamız ile Tashih-i Huruf kursuna katıldılar.

Kıymetli hocamızın engin bilgi ve tecrübelerinden istifade ettiler.

Okulumuz Edebiyat öğretmenleri Ebru BİŞGİN,Mehmet Salih ALTUNTAŞ'ın hazırlamış olduğu "SONBAHARDA ŞİİR"temalı şiir dinletisini öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler,Ebru hocamızın okuduğu Yaş 35 şiiri öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Okul Müdürümüz Hamdi KOCAKAYA Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik edererk başarılarının devamını diledi.

Okulumuz Ortaokul Minik Cevheran gurubumuzun bu haftaki hadis sohbetinin konusu "TEVEKKÜL"idi.

Tevekkülün dinimizdeki yeri nedir?

Tevekkül, dinimizin bildirdiği sebeplere yapıştıktan sonra neticeyi sebeplerden değil, sebepleri yaratandan beklemektir. (Bir işe başladığın zaman, Allahü teâlâya tevekkül et, Ona güven!) âyet-i kerimesi, tevekkül ile beraber azmederek çalışmak gerektiğini gösteriyor. (Al-i imran 159)

Tevekkül, herhangi bir işin, dinen, örfen sebeplerine yapışarak gayret gösterip, neticeye ihlasla teslim olmaktır. Yani sonucu Allahü teâlâdan beklemek ve bu sonucun kendisi için mutlaka hayırlı olduğuna inanmaktır. Doğru sebebe yapışan doğru netice alır.

Ahmet Talha BOYALIK hocamıza sohbetiyle öğrencilerimizin zihinlerine tevekkülü nakşettiği için teşekkür ederiz.

Masa Tenisi İstanbul elemeleri ilk 12 takım arasına giren okulumuz Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi ve rakip takım Tepeören Şişli Terakki Lisesini 3-2skorla aldık.

Rakip Burçak Eyüpoğlu Lisesini 3-0 skorla aldık.

Üniversiteye hazırlanan ve okul yurdunda kalan 12.sınıf  öğrencilerimize okul müdürümüz Hamdi Kocakaya'nın bizzat yaptığı çiğ köfte eşliğinde güzel bir muhabbet ve sohbet hasıl oldu.

Yemekhanemiz, okulumuzun içinde ferah geniş bir alanda yer almaktadır. Yemeklerimiz endüstriyel mutfağımızda kendi aşçılarımız tarafından hazırlanmaktadır.

Hergün farklı yemek çeşitleri ile çocuklarımızın sağlığı düşünülerek sağlıklı, temiz ve nezih bir şekilde yemekler yapılmaktadır.

Öğle yemeklerimiz 4 çeşittir ve her gün mutlaka çorba verilmektedir.

Mevsimine göre meyveler verilmektedir.

Yogurt ve tatlı da çeşitlerimiz arasında yer almaktadır.

Tüm öğrencilerimize afiyet olsun.

Bugün 7. Sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Hülya Özmen 1452 de Fatih Sultan Mehmetin İstanbulun fethi için yaptırdığı Rumeli Hisarı Müzesini ziyaret ettiler .  Fatih Can Atayay Kerem Pusmaz Kerem Binali Bozkurt Abdurrahim Demirci adlı öğrencilerimiz ve öğretmenimizle müzede İstanbulun Fethi konusunu işlediler. Sadece kitaplarda değil hisarın bizzat içinde tarihi havayı teneffüs ederek ders dinlemenin güzelliğini deneyimlediler . Böyle gezilerin tekrarını isteyerek müzeden ayrıldılar . Geziye rehberlik yapan,Hülya ÖZMEN ve Aykut ÖZER hocalarımıza teşekkür ederiz.

Türkiye,Balkanlar ve Avrupa 2.Uluslararası Din Öğretimi Vizyon Toplantısın'da Retaj Royale İstanbul Hotel'de Musiki sınıfı öğrencilerimiz sahne aldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından geliştirilen Veli Akademileri Projesi kapsamında okul rehberlik servisimiz organizasyonu ile Psikolog Hatice Kübra ARSLAN tarafından velilerimize Aile Ahlakı ve Çocuk Ahlakı Gelişimi konulu seminer gerçekleştirildi. Konuğumuza ve katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Velilerimizin katılımıyla gerçekleştiği bu verimli seminerde,velilerimiz aktif katılım göstererek konuyla ilgili sorunlarına cevap bulmuşlardır.

5 Aralık 2019 Perşembe günü Okulumuzdan,başta Hüsn-i Hat Bölümü Öğrencileri olmak üzere 101 Öğrenci,5 Öğretmen ve çok sayıda velimiz ile birlikte sinemaya gittik. Hat Sanatı ile ilgili "Dilsiz"Filmini seyrettik.

Hat Sanatının bize ecdâdımızdan büyük bir miras olduğunu, öğrenip yaşatmamız gerektiğini, Hat Sanatına başlamak için kuru bir hevesin yetmediğini, gönül vermek gerektiğini, aşk olmadan meşk olmayacağını öğrendik.  Filmi izledikten sonra  Yönetmen  Murat Pay, Yönetmen Yardımcısı  Mevlüt Üçpunar, Yusuf Kaplan Beyler ile görüştük,  hatıra fotoğrafları çekildik, onları başka bir program yapmak üzere okulumuza davet ettik.