Mrt

2023-MSÜ (Milli Savunma Üniversitesi) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı'na yönelik rehberlik servisiyle iş birliği yaparak öğrencilere seminer verildi.

Mrt

Öğrencilerimizin Berat Kandili'ni tebrik ederek, anneler birliğimizin Berat Kandili münasebetiyle hazırlamış olduğu kandil simidi ve hadisi şerifleri öğrencilerimize dağıttık.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinin sanatsal faaliyetlerini yürüttükleri Hüsn-ü Hat ve Ebru sınıflarından çalışmalarını gerçekleştiriyorlar.

Mrt

Okulumuzu ayet-i kerime ve hadis-i şerifler ile donatarak, öğrencilerimizin feyzini ve bilgisini arttırmaya çalıştık.

Şbt

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında YKS(TYT-AYT)hazırlık programı uygunaacaktır.

11.Sınıf Velilerimize Seminer verilmiştir.

Şbt

7.sınıf öğrencilerimize LGS kurs süreci, okulda yapılacak kurs çalışmaları, kaynaklar, denemeler, ölçme değerlendirme ve rehberlik sürecin nasıl işleyeceği, dersler, etütler, denemeler, kaynaklar vb. konular hakkında Okul Müdürümüz Hamdi Kocakaya, Müdür Yardımcımız Faruk Bülbül ve Rehber Öğretmenimiz Mutluay İnan tarafından konferans salonunda verimli, bilgilendirici ve yol gösterici toplu seminer düzenlendi.

Şbt

Ülkemizin 10 ilinde gerçekleşen depremler sonrası okulumuzun yardım ve destekleriyle depremzedelerin yanında olmaya, bir nebze de olsa acılarını dindirmeye çalıştık.

İdareci, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 17 kişilik gönüllü bir ekip ve 2 araçla Kahramanmaraş ve köylerine yardıma koştuk.

Ekibimizin bir kısmı okul aracımızla enkaz bölgesinde çalışan ekipleri gece gündüz taşırken, bir kısmı İstanbul olarak okullarda açılan aşevlerini yöneterek binlerce depremzedeye sıcak yemek çıkardı. Bir ekibimiz tırlarla gelen yardımları halka ulaştırırken bir ekibimiz de aşevleri için depolara kuru gıda indirme ve düzenleme işleri yardımcı oldu. Yine bir ekibimiz İstanbul'dan gelip hizmet üreten personelin kaldığı okuldaki gıda ve genel düzenlemeler ile ilgilendi.

Fırsat buldukça da tüm ekip yardımların ilçelere, köylere ulaşmasında azami gayret gösterdi.

Bu arada çocukları da unutmadık. Bir çadır bölgesindeki çocuklara hediyeler vererek, oyunlar oynatıp eğlenmelerini sağladık.

7 Şubatta yola çıkan ekiplerimiz, 16 Şubatta kadar yoğun günlerde gerekeni yaparak 10 günlük görevini tamamlayıp görevi yeni gelen ekiplere devrederek sağ salim evlerine geri döndüler.

Farklı bölgelerde mezun öğrencilerimiz de üzerlerine düşeni yaptılar.

Hakkı Demir AİHL ailesi olarak hep birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık Rabbimiz razı olsun.

Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar, geride kalanlara sabırlar diliyoruz.

Allah bir daha ülkemize böyle bir felaket yaşatmasın.

Şbt

Kıymetli Velilerimiz;   Deprem bölgesine gönderilmek üzere gönderdiğiniz yardımlar tarafımızdan yardım tırına yüklenmek üzere kolilenerek hazırlanıyor. Artarak devam edeceğine inandığımız yardımlarınızı yarın saat 17:00'ye kadar bekliyoruz.

Perşembe sabahı tırımız yola çıkacak inşallah.

Rabbim şimdiden yaptığınız ve yapacağınız yardımları dergahı izzetinde kabul ve makbul eylesin.

Hamdi KOCAKAYA

Ock

Hakkı Demir Aihl 8. Sınıf LGS ve 12. Sınıf TYT -AYT Ders çalışma ve Motivasyon Kampı için 15-20 Ocak tarihleri arasında 90 öğrenci ve 8 öğretmen ve idareci ile Kızılcahamam Kampını gerçekleştirdik.

Öğrencilerimize başarılar, öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ock

2022-2023 1.Dönem Ara tatil karne töreni gerçekleştirildi.

5 ve 6. Sınıflarımız Yazarla Buluştu

Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi "Okur-Yazar Buluşmaları" kapsamında "Kediler ve Dostları" kitabının yazarı Mehmet Eskibağ'ı ağırladık.

Öğrencilerimiz ile güzel bir söyleşi gerçekleştiren yazarımız söyleşinin ardından  da kitaplarını imzaladı.

Ock

Cevheran Ortaokul öğrencilerimiz Minik Cevheran Kampın'da.
Sene başından beri minik Cevheran sohbetlerine katılan ortaokul öğrencilerimiz hafta sonu Cevheran kampında biraraya geldi.

Doğa yürüyüşü, halat çekme ve çuval yarışlarıyla yorucu ama keyifli vakitler geçiren öğrencilerimiz, akşam oyunları ve marş gecesiyle kampı tamamladılar.

Emeği geçen hocalarımız Talha Boyalık ve İbrahim Esad Ergen'e teşekkür ederiz.

Umre Yolcularımızı Uğurluyoruz,

"Giydik ihrâm-ı abâ, kıbleye karşı yöneldik, gideriz misli sabâ, çağrışıp Lebbeyk deriz,
Ya Rabbenâ"

13 Ocak Cuma yarın 14.40'da son dersimizde umreye gidecek yolcularımız için okul alt bahçemizde Surre Alayı düzenliyoruz.

Mehteranımız eşliğinde,
Salavat-ı Şerifelerle,
Lebbeyklerle,
Dualarla...

LGS VELİSİ OLMAK

7.sınıf velilerimize LGS süreci, okulda yapılacak kurs çalışmaları, sürecin nasıl işleyeceği, dersler, etütler, denemeler, kaynaklar vb. konular hakkında Okul Müdürümüz Hamdi Kocakaya, tarafından velilerimize seminer düzenlendi.

8.sınıf LGS sürecinde okula, veliye ve öğrenciye düşen sorumluluklar, sınav sistemi, danışmanlık, koçluk sistemi, süreci verimli nasıl değerlendireceğimiz vb. konular hakkında bilgiler paylaşıldı.

Ock

Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi Cevheran Grubumuz, 100 öğrencimiz ve mezunlarımızla Tuzla Şehit Ömer Halisdemir Kampı'nda 'Soğuk ve Tefekkür' temalı 3 günlük kamp yaptılar.

7 kilometrelik zorlu bir yürüyüş ile başlayan kamp, halı saha turnuvası, Okçuluk etkinlikleri, kamp ateşi etrafında yapılan marş gecesi ile devam etti.

Cemaatle kılınan namazların ardından yapılan kısa sohbetlerde, namazın mahiyeti, nimetlere şükür, sabır konulaı hocalarımız tarafından işlendi.

Sınavlar öncesinde keyifle geçen 3 günün ardından, öğrencilerimiz doğada zaman geçirmenin etkisiyle dinlenmiş ve zihnen rahatlamış olarak döndüler.